Monday, December 29, 2008

Η εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων



Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πρόκληση είναι ξεκάθαρη: 
Να θωρακίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στη βία ακραίων ομάδων. Γι’ αυτό η εθνική ενότητα είναι αυτή τη στιγμή το χρέος όλων μας.
Κατέστησα σαφή τη θέση μου 
ότι όλοι όσοι προκαλούν βιαιότητες και βανδαλισμούς
είναι εχθροί της Δημοκρατίας."

Ένας τοίχος χωρίζει το Λύκειο Ασημίου από το κτήριο της Αγροφυλακής .
Τους καφέδες τους τους παραγγέλλουν στο κυλικείο μας.

Δίπλα , στο Λύκειο, μια εξαιρετική συνάδελφος, φιλόλογος, αναπληρωτής ,που σε ελάχιστο διάστημα κατέκτησε με τις γνώσεις και το ηθος της μαθητές και γονείς «διαβάζει για τον ΑΣΕΠ» που αναβλήθηκε λόγω των επεισοδίων και των καταλήψεων.
Εχει εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο με πανελλήνιες , υπέστη με επιτυχία τις εξετάσεις του Πανεπιστημίου , συμβαίνει να έχει και master , διδάσκει ήδη με απόλυτη επιτυχία και πρέπει να εξεταστεί για να συνεχίσει να διδάσκει.

Από δίπλα , μακάριοι οι αγροφύλακες πίνουν το καφέ τους, προσπαθώντας να «συνέλθουν» από την εξαντλητική διαδικασία της επιλογής τους δηλαδή ….

ΦΕΚ A 148/5.7.2007 NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 3585
Προστασία του περιβάλλοντος, αγροτική ασφάλεια και άλλες διατάξεις.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:


….. Η επιλογή τους γίνεται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια). 
Κριτήρια πρόσληψης αποτελούν ο γενικός βαθμός απολυτηρίου Λυκείου, η γνώση ξένων γλωσσών, η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας.
…….Για την αξιολόγηση και βαθμολόγηση της εν γένει προσωπικότητας των υποψηφίων και της δυνατότητας να ανταποκριθούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε προφορική συνέντευξη ενώπιον επιτροπής, που αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, με βαθμό τουλάχιστον νομικού συμβούλου, που ορίζεται προς τούτο από τον Πρόεδρο αυτού και από δύο Αγρονομικούς Διευθυντές. Η ίδια επιτροπή έχει και την ευθύνη της διενέργειας της διαδικασίας πρόσληψης……

Αθήνα, 2 Ιουλίου 2007

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

 


Αυτός ο βανδαλισμός , η απροκάλυπτη ηθική βία , ο δημόσιος βιασμός της ισονομίας γίνεται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια των εφήβων –θυμάτων όπου
κατά το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών , ως παράρτημα της Διακήρυξης των θεμελιωδών αρχών της δικαιοσύνης σχετικά με τα θύματα της κατάχρησης εξουσίας,

"Με τον όρο "θύματα" νοούνται τα άτομα που έχουν υποστεί, είτε ατομικά είτε ομαδικά, βλάβη, κυρίως ζημιά στη σωματική ή πνευματική τους ακεραιότητα, ηθική οδύνη, υλική απώλεια ή σοβαρή ζημιά στα θεμελιώδη δικαιώματά τους λόγω ενεργειών ή παραλείψεων που δεν συνιστούν παραβίαση της εθνικής ποινικής νομοθεσίας , αλλά αποτελούν παραβιάσεις των διεθνών προδιαγραφών όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα".


Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες, η πρόκληση είναι ξεκάθαρη: Να θωρακίσουμε το δημοκρατικό πολίτευμα απέναντι στη βία ακραίων ομάδων. Γι’ αυτό η εθνική ενότητα είναι αυτή τη στιγμή το χρέος όλων μας.
Κατέστησα σαφή τη θέση μου 
ότι όλοι όσοι προκαλούν βιαιότητες και βανδαλισμούς είναι εχθροί της Δημοκρατίας.......




5 comments:

meril said...

Aπόλυτα....

Ψαράκης Κ. said...

χρόνια πολλά meril

Anonymous said...

γέλασα πολύ φίλε
Τελικά ας γελάμε με τα χάλια μας αφου δεν έχουμε με τι άλλο να γελάσουμε
Είναι τόσο έντονη η αντίθεση ανάμεσα στη κοπελιά καθηγήτρια και στους αγροφύλακες!
Σαν να την είδα μπροστά μου την εικόνα
και θυμήθηκα μια γνωστή μου κοπελιά φιλόλογο που ήθελε να δώσει στην πυροσβεστική...κι ευτυχώς δεν πέρασε, τώρα κάνει μάθημα σε φυλακισμένους και με τέτοιο υλικό πάλι σε συγκινεί η δουλειά της...είναι βλέπεις η γενιά των τεμπέληδων, έτσι δεν την λένε?
να σαι καλά!

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ said...

και το χειρότερο νομίζω είναι ότι έχει ευτελισθεί τόσο η ''περιουσία ''και αυτά που παράγει που κανείς πλέον από τους αγρότες δεν μπαίνει σε κτηματικές διαφορές με κάποιον άλλον...
έτσι που ο θεσμός του αγρό-φύλακα -
καταργείτε από μόνος του...

τώρα κάποια παιδιά έπρεπε να καλυφθούν κάπου ...βλέπεις η αιωνία διαιώνιση της σαπίλας του υποσχόμενου ψηφοφόρου .

πάντως αν το πάρει χαμπάρι ο Αγγελόπουλος μπορεί να γυρίσει την εαρινή σύναξη Ν2 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΑΓΡΟ-ΦΥΛΑΚΟΥΣ....

ειρήνη said...

κατέστησες σαφή τη θέση σου..
απόλυτα σύμφωνη με βρίσκει.