Saturday, July 12, 2008

Συμβαίνουν στους άλλους...

Η ανάρτηση της Μεριλ με τίτλο "της ζωής" θα μπορούσε να ειναι το μανιφέστο
του "ενεργού πολίτη"
που απεγκλωβίζεται από το ρόλο του
"παθητικού παριστάμμενου"
που παρηγορεί και λυπάται εκ των υστέρων και του
"παραιτημένου παριστάμμενου"
που κατηγορεί τους πάντες χωρίς να κάνει τίποτα ο ίδιος.

Η Μεριλ αναφέρεται στα ναρκωτικά , εγώ στη βία.
Στή γνώση που ίσως έσωζε τη ζωή
του άτυχου φοιτητή στο Ρέθυμνο..
που δεν ειναι μόνος...

Προτεραιότητα σε ένα στενό... Μια στιγμιαία παράβαση ενός σήματος της Τροχαίας... Ενα ελαφρώς καθυστερημένο φρενάρισμα, μια παραπανίσια γκαζιά... Και όμως, αντί για κάτι που μπορεί να περάσει και να φύγει, γίνεται αιτία δολοφονίας.

Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του επειδή λογομάχησε με έναν άλλο για την προτεραιότητα στο δρόμο;

Πόσοι από εμάς δεν σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να είναι στη θέση του 40χρονου άνδρα, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας έπεσε νεκρός από τα πυρά του ανθρώπου που με απίστευτη ευκολία τράβηξε πιστόλι και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ για το τίποτα.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου άνδρα για μια τόσο ασήμαντη αφορμή, δεν είναι η μοναδική που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια. Οι δύο ένοπλες αιματηρές ληστείες, που έγιναν τον περασμένο μήνα με δύο νεκρούς, ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου ενός αστέγου για μια θέση στο κατάλυμα, το πενταπλό φονικό στο Αγρίνιο είναι μόνο μερικά από τα εγκλήματα... χωρίς αιτία, που αποδεικνύουν πως η ανθρώπινη ζωή -το υπέρτατο αγαθό- περνά πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/03/2008


Παρατηρήστε την ερώτηση που θέτει ο δημοσιογράφος

-Πόσοι από εμάς δεν σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να είναι στη θέση του 40χρονου άνδρα, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας έπεσε νεκρός από τα πυρά του ανθρώπου που με απίστευτη ευκολία τράβηξε πιστόλι και τον εκτέλεσε εν ψυχρώ για το τίποτα.
Θέλετε την απάντηση?

Κανείς. (διότι)
Αυτά συμβαίνουν στους άλλους.

Αυτό ακριβώς ειναι το πρώτο μάθημα αυτής της εκπαίδευσης με το τίτλο
επικίνδυνες καταστάσεις ,και ίσως το ποιό σημαντικό.
να τεθεί το ερώτημα!

αλήθεια ..συμβαίνουν μόνο στους άλλους?





No comments: